Digital western på ørkenvandring

/Tomas Vlk

Big Dust (Self titled), 29. januar, 2016, Minimum Recordings

 

LET US ALL BE FREE. Det er de første linjer på This Song, der med sine organiske, pulserende beats, klare vokal og polerede synths fængsler min opmærksomhed. En lovende åbner der varsler et album, hvor især det elektroniske lydbillede rummer stort potentiale. På det følgende nummer, Anima, udvikler beatet sig fra pulserende til buldrende, og sammen med skæve lyde og det nærmest rituelt gentagne Anima! Anima! Anima! crasher det hjemmevante med det mærkelige. Guitarsoloen mod slutningen er derfor en kærkommen gammel kending.

Der bliver passende skiftet ned i et lavere gear på If I Were You, hvor country-tristessen og den digitaliserede, støvede præriestemning får lov at komme i forgrunden, understreget af guitarens få, langsomt spillede akkorder. Det er dog ikke helt så fedt, at bandet fortsætter med at dvæle ved dette tempo på de to følgende sange, hvor jeg bliver sat ud på en auditiv ørkenvandring, som min opmærksomhed kun med nød og næppe klarer sig igennem.

Heldigvis bliver jeg angrebet af et insisterende, upoleret og støjende monster i form af Leitmotif, hvor min opmærksomhed er revet med i sangens fulde fire minutter. Her viser bandet deres grimme ansigt. At de ikke er bange for at eksperimentere og bringe støj ind i det ellers pæne lydbillede.

Det eksperimenterende kommer på mere eftertænksom vis til udtryk i det ni minutter lange nummer, Sister, der langsomt bygger en atmosfære op. Halvvejs gennem nummeret hopper sangeren med ombord. Nummeret er klar til at eksplodere. Men jeg venter forgæves på et klimaks, der aldrig kommer, og nummeret slutter i stedet anonymt og forglemmeligt.

Således bliver mit overordnede indtryk. Når jeg kigger tilbage på den store, støvede ørkenvandring, savner jeg mere eksperimentering, flere støjende monstre og færre sikre satsninger. Dog er den digitale western-stemning et territorium, der klart fortjener at blive udforsket noget mere.

 TL;DR:

Bedste tracks: Leitmotif, This Song, Anima

Genre: elektronisk, rock, country

Lyder som: VETO gone country

Stemning: dyster

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s