Af Martin Dahl

Den nye video til anden single, A Little Company, fra den stærke debutplade, 2064, slår The Chairman fast som et af de mest håbefulde navne på den danske musikscene. Pladegreb Magazine ser på, hvordan The Chairman gennem dansemoves og discogroove kommer verdensherredømmet nærmere.   

The Chairman, A Little Company fra albummet 2064

Iført sit stiveste puds står Lucas Berner i centrum i The Chairmans nye video til singlen, A Little Company. Selvsikkert dansende, kun oplyst af en projektør. En forladt fabriksbygning omvendt til stilet, cool danseklub for en aften. En klassisk video med bandet der fremfører nummeret som set så ofte før – men det virker. Kulissen glider sammen med The Chairmans musikalske univers af noiragtig, industriel melankoli.

I den nye video synes Lucas Berner at træde ud ad sin tidligere rolle som deprimeret og introvert mørkemand bag klaveret og ind i en potent fremtid. Dyster mørkemand er han stadig, men han bliver på en ny og interessant måde ét med sin lyd i en fremtoning, der som musikken, er kraftfuld og medrivende. En setting, der ikke er lukket om sig selv – den vil noget!

Godt hjulpet på vej bliver han af det fremragende band, der her får lov at vise sin formåen gennem en solid præstation. I et opløftende og let nordisk indiepopunivers med underliggende dybde og melankoli serveres dansevenlige discogrooves, en henrivende saxofonsolo og lækker rythm guitar, der skaber associationer til Mews Bo Madsen på et nummer som Introducing Palace Players. Lucas Berners vokal præsterer på toppen i dette nummer, der måske er hans stærkeste præstation på 2064, hvor en sprød hæshed i stemmen og en sikker falset hiver The Chairman op på et niveau af international klasse. Et kvalificeret bud på en ny rotation i radioen.

The Chairman lader til at have en plan om at overtage verdensherredømmet. Og hvor der er vilje, er der en vej. The Chairman har i hvert fald for alvor meldt sin ankomst.

Læs anmeldelsen af The Chairmans album, 2064, her

Og hvis du kan lide, hvad du hører, så tag at købe biletter til The Chairmans koncert i Vega den 18. oktober her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s