De to singer-songwriters, Gregory Alan Isakov og Leif Vollebekk, gæster i denne uge Vega. I den anledning ønsker Pladegreb Magazine at lægge et godt ord ind for de to folksangere, der i allerhøjeste grad er værd at dyrke. 

Af Kristian Emil Mariager

På torsdag, d.9. marts, åbner Lille Vega dørene til en aften i folk’ens tegn. Den sydafrikanske landstryger fra Johannesburg, Gregory Alan Isakov, skal spille sine singer/songwriter-sange, der er af den mest autentiske kaliber: Fulde af bjerge og floder, af afsked og længsel. En forfinet, afdæmpet melankoli, der ekkoer storheden. En storhed, der med Isakovs seneste udspil lige inden årsskiftet, bliver mere eksplicit gennem Colorado Symphonys akkompagnement til de fine indie/folk-kompositioner.

Gregory Alan Isakov nævner selv kunstnere som Leonard Cohen og Bruce Springsteen som inspirationskilder, men lydmæssigt befinder han sig snarere i kategori med singer/song-writers som The Tallest Man on Earth og Damien Rice. Isakovs lydunivers giver dog i højere grad følelsen af den omvandrende trubadur på landevejen, der aldrig rigtig ved, om han er på vej væk eller på vej hen, når altså ikke han nyder roen og det simple liv på sin går i Colorado.

En mindst lige så interessant musiker i kategorien ”Trist mand med guitar”, som vi er fortalere for her på redaktionen, er canadieren Leif Vollebekk, der er support for Gregory Alan Isakov til torsdagens koncert. Vollebekks musik består af spinkle kompositioner, der står så stærkt i deres simple lyd og gennem den naturlige oprigtighed, der gennemsyrer Vollebekks vokal og sange. Et Gillian Welch/Ryan Adams-inspireret univers, hvor sangene lyder gamle, hærdede af årenes gang. Som at afspille en plade gennem en old school radio i en rusten autocamper, mens man træt, eftertænksom og alene ruller hen ad landevejen, ud i nattens sorthed. Et upoleret lydbillede, fyldt med små knæk og fejl, der gør det hele spændende og smukt. Leif Vollebekk er netop nu aktuel med sin tredje plade, Twin Solitude, udgivet 24. februar 2017. En plade, hvor Vollebekk, f.eks. på singlen Elegy, viser, at han formår at holde fast i sin fine melankoli, simple opbygning og ”gamle” lyd, samtidig med, at han udvikler sin stil og trækker i nye retninger.

Koncerten er desværre udsolgt, men man kan skrive sig på ventelisten, hvilket jeg her vil anbefale alle at gøre. Kender i nogen, der har billetter og inviterer jer med, falder i over nogen, der sælger billetter, så spring for Guds skyld på – eller kontakt mig omgående! For Lille Vega torsdag d.9 kan blive en helt uforglemmelig folk-aften, hvis de to singer-songwriters lever op til deres enorme potentiale. Isakov og Vollebekk fortjener en stor anbefaling herfra.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s