UGENS ANBEFALING: Det er nu, LIGE NU, du bliver smurt ind i og forført af elektroniske popbeats, en boblende 80’er-funky sound, og en sangerinde med en totalt særegen stemme, der præsenterer et toptunet register. Er du klar?

Af Pernille Vingaard Andersen

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med den 29-årige NAO, så synes jeg du skulle tage at gøre det nu – og det kan altså kun gå for langsomt.

Derfor kommer denne ’Ugens Anbefaling’ fra Pladegreb Magazine til at handle om netop denne skønne britiske sangerinde, så du kan få et lille sneak peek i hendes farverige univers.

Læs også: Norske Cezinando viser på sin tredje plade at han er en artist i verdensklasse

NAO udgav sin første EP, So Good, i 2014 og har dermed været fremme i godt 3 års tid. Sidenhen er det blevet til EP’en February 15 i 2015, debutalbummet For All We Know i 2016 og EP’en For All We Know – The Remixes i 2017. Hendes repertoire kan siges af være en sammenkogning af soul, R&B, elektronisk musik og funk, som hun selv har givet navnet ”wonky funk” – hvilket bare er et fedt navn i sig selv!

Jeg selv blev præsenteret for NAO på en hyggelig sommerhustur i det fynske med gode veninder i sommeren ’16. Her forelskede jeg mig især i det ekstremt velproducerede nummer, ”Bad Blood”, fra hendes debutalbum. Og nu kommer jeg altså med endnu en (venlig) ordre (sorry-not-sorry). Faktisk en hel liste af ordre!

Gør dig selv den kæmpe tjeneste at gøre følgende:

  1. Find en dag at tage et varmt sted hen hvor der er en strand og masser af solskin.
  2. Find et par solbriller frem
  3. Sæt dig så ned og nyd udsigten med bølgerne der bruser ind på land.
  4. Tryk så ’play’ ved netop dette nummer, der er herunder, på Tidal, Spotify eller hvor end du hører musik – and the magic begins!

Jeg kan garantere dig for at du, hvis du følger min liste, får det fantastisk godt!

Læs også: Sagaen om Björk #1: En let dis over en disko-oase, og… Kaj og Andrea?

Det gjorde jeg i hvert fald, den dag i juli sidste år på en strand på Nordfyn, hvor solen, for et par timer, viste sit smukke ansigt i den ellers solskinsfattige sommer.

NAO er en meget produktiv sangerinde (heldigvis!), og snart serverer hun et album mere for os – hun har nemlig meldt ud på sin Facebookside, at hun er i studiet for at brygge på noget nyt. I mellemtiden har hun sendt singlen ”Nostalgia” ud som en lille appetizer. Et track, der har en vis 80’er-diskoklang over sig, med funky keyboard og guitar – hvilket nok ikke er helt tilfældigt.

I en ny lille dokumentarserie om studiet af lyd, produceret af Ford Portugal, interviewes NAO, som på dette tidspunkt netop er i færd med at producere ”Nostalgia”-nummeret. Her fortæller hun, at musikken har været med til at gøre hende til den, hun er i dag, og at bestemte musiknumre tager hende tilbage i tiden til gode minder fra barndommen og ungdomsårene, og vækker bestemte følelser hos hende.

Læs også: Bob Dylan-kulten er dødsensfarlig og vil udslette os alle

Det er nemlig sådan med musik, at det kan være med til at skabe en individuel konkret følelsesmæssig oplevelse, der knytter sig til bestemte sansninger, stemninger og minder, og dermed fastsættes oplevelsen som en vigtig begivenhed, der hæver sig op over andre oplevelser for os. På den måde kan bestemte musiknumre udgøre soundtracket til vores liv. Sjovt, ikke? Måske er det netop derfor, at ’Nostalgia’-nummeret har en vis 80’er-fornemmelse over sig, i og med at NAO netop er barn af 80’erne.

Hvad resten af det kommende album ellers byder på kan vi kun vente på i spænding. Hvis det indebærer mere 80’er-inspiration og ”wonky-funk” kan det kun blive godt! Jeg ved i hvert fald, at jeg glæder mig – Og jeg håber, at jeg har formået at få dig til at gøre det også.

Hav en dejlig uge!

Læs også: Pladegreb Anbefaling: Musik for nanobotterne, der skal arve jorden post-atom-Trump

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s