Af Neel Rosenqvist

Jeg laver normalt ikke nytårsforsæt, men i år er en undtagelse. Jeg har fundet mig en musisk muse for 2018. En kunstner hvis musik, personlighed og attitude jeg forguder. SZA var ét af de store navne sidste år med sit debut album CTRL, og 5 grammy nomineringer i år. Mit nytårsforsæt er derfor at være mere som SZA. Hun er gudeskøn, har en fantastisk personlighed, og synger om usikkerhed, ulykkelig kærlighed og hvordan man tackler sine egne følelser. Hun tager ting op i sin musik der er så universelle, men stadig rammer én. Derfor har jeg opstillet tre grunde for hvorfor jeg vil prøve at være mere som SZA i 2018.

1. Hun er åben for spontanitet.

Et eksempel på SZAs spontanitet kan høres på nummeret Supermodel. Sangens tilblivelse har den fedeste historie. Hendes ven havde lige lært at spille guitar tre dage forinden, og sad og spillede tilfældige akkorder. SZA tog disse akkorder og improviserede hele sangen i studiet. Nummeret er råt, nøgtern men fuld af soul og følelse. Sangens følelsesrige tekster gavner af den underspillede guitar og minimale brug af trommer mod sangens slutningen. At kunne tage noget så enkelt og kreere et mesterværk i ren spontanitet udviser stor åben og kreativ indstilling hos SZA, og denne indstilling vil jeg tage med mig i det nye år.

Læs også: Ugens Anbefaling: Gratis recept på ferie placebo

2. Hun fokuserer på det positive

Selv om hendes sange er omkring indre konflikter med sine egne usikkerheder, og acceptering af disse, har SZA en positiv attitude mod tilværelsen, og prøver at skære alle negative indflydelser og energier fra sit liv. I et interview med Fireside Chat fortalte hun om hvordan hun havde tillært sig viden om hvad der påvirker hende negativt og positiv, og sammenligner det med mad. Den mad vi indtager, påvirker os alt efter hvad det er vi indtager. Mange af hendes sange maler et billede af negative forhold og indflydelser der får hende til at tvivle sig selv. Love Galore, Drew Barrymore, og The Weekend er alle eksempler på dette. Især Drew Barrymore tegner et billede at et forhold hvor den ene hele tiden sårer den anden, til det punkt at personen starter at tvivle på alt omkring sig selv. SZAs overgang fra rå til blød sang skaber illusionen af denne usikre person der ikke ved hvad hun skal gøre med sig selv.  På samme måde tror jeg at der er mange der klinger sig til ting i deres tilværelse som er dårlige for dem, som tærer på dem mentalt uden at de opdager det inden det er for sent. I 2018 vil jeg være mere standhaftig over for de ting der kun bringer negativitet i mit liv.

Læs også: “Wonky funk”, nostalgi og R’n’B: Sådan her får du det top-nice (en guide med fire trin)

3.  Gotta do me

SZA står ved sig selv som person. På trods af alt står hun ved hvordan hun er som person, hvordan hun ser ud og opfører sig. I et liv i spotlyset kan dette oftest føre til at blive karikeret som en vis stereotype; divaen, hipsteren osv., men SZA formår at bryde igennem dette med hendes indbydende personlighed når hun laver interviews. Hun er sig selv, hvilket er meget forfriskende. Hun er ligeså laid-back som hendes nummer Go Gina, hvor hun smører sin stemme på trommebeatet og  bare ridder bølgen. Det store kendis ideal skal SZA ikke have noget af, hun er sig selv, og dette kan vi alle lære noget af. I et skandinavisk samfund hvor Kähler vaser, sort tøjt og glansfuld blond hår bliver favoriseret, er det vigtigt ikke at lade sig blive revet med, men huske på at man ikke er hvad andre vil have én til at være. Husk at sæt farve på tilværelsen i 2018!

Læs også: Der er fucking ingen anden Annelise

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s